Sziréna

2022.08.29. 11:37

Mozgalmas hétvégéje volt a biharkeresztesi rendőröknek

Körözött és túlsúlyos autók is horogra akadtak.

Forrás: rendőrség

Az ártándi határátkelőhelyen hamis bélyegzőlenyomatok, majd egy angol hatóság által körözött nagy értékű autó, valamint több túlsúlyos jármű vezetőivel szemben is intézkedtek.

Egy autóbusz utasaként akarta elhagyni az országot augusztus 27-én egy moldáv állampolgár. A határellenőrzés során felmerült a gyanú, hogy a férfi útlevelében hamis bélyegzőlenyomatok vannak. A rendőrök a beszerzett adatok, valamint az eseti szakvélemény alapján megállapították, hogy a férfi úti okmányában összesen négy hamis – lengyel és ukrán – ki-és beléptető bélyegzőlenyomatok vannak – írja a police.hu. A 20 éves férfit előállították, vele szemben közokirat-hamisítás miatt büntető eljárás indult.

Forrás: rendőrség

Az ártándi határátkelőhelyen augusztus 28-án 6 óra 10 perckor egy román állampolgár jelentkezett kilépésre egy Range Rover Discovery Sport típusú gépjárművel. A 30 éves férfi az ellenőrzéskor egy korábban megvásárolt autó iratait adta át, az sem zavarta, hogy a két jármű színe nem egyezett. Mint kiderült, a  nagyértékű autót az angol hatóság körözte. A sofőrt elszámoltatása érdekében előállították, az autót pedig lefoglalták. Ezzel egyidőben a körözést elrendelő hatóság értesítése is megtörtént.

Ugyanaznap kilépésre jelentkezett egy moldáv állampolgárságú férfi az általa vezetett moldáv honosságú Mercedes Sprinter vezetőjeként. A kisbuszban utasokat szállított, a hozzákapcsolt  tréleren pedig egy Ford Transit volt a rakomány. Kiderült, hogy a jármű, és annak rakománya meghaladta a megengedett legnagyobb össztömeget, ezért közigazgatási bírságot szabtak ki.

Forrás: rendőrség

Az esti órákban újabb két túlsúlyos járműszerelvény vezetőivel szemben intézkedtek a rendőrök az ártándi határátkelőhelyen. Az egyik esetben 252 kilogramm volt a túlsúly, a másik esetben pedig 180. A rendőrök a balesetveszélyes járműszerelvények további közlekedését megakadályozták, és mindkét esetben közigazgatási bírságot szabtak ki.

Forrás: rendőrség


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában