Hatszázezres a kár

2022.08.03. 13:13

Megtörtek egy rendőr Audit az M3-ason, úgy néz ki, nem véletlenül

De nem csak emiatt kell felelnie egy román sofőrnek.

Forrás: ügyészség

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés és rongálás bűncselekménye emiatt emelt vádat a Mezőkövesdi Járásbíróságon, tudatta közleményben a Központi Nyomozó Ügyészség.

A vádirat szerint 2021. szeptember 7-én éjszaka, az M3-as autópályán, Budapest irányába közlekedő tehergépkocsiban két román állampolgár a jármű rakterében 14 hazánkban illegálisan tartózkodó külföldi személyt szállított.

A rendőrök intézkedés céljából egy pihenőhely szervizútjára terelték a járművet, majd egyikük elindult a tehergépkocsi felé, míg társa a 3,5 méterre lévő szolgálati gépkocsi vezetőülésében maradt.

A vád szerint ekkor a román férfi – tudva arról, hogy a szolgálati gépkocsi a teherautó mögött kis távolságra áll – járművével hátramenetbe kezdett és erőteljes gyorsítást követően nekiütközött a rendőrautónak, majd a gépkocsiból kiszállva megpróbált futva elmenekülni, amit a rendőrök megakadályoztak.

A szándékosan ütközés miatt a szolgálati gépkocsiban 616 ezer forint, míg az elkövető számára idegen tulajdonban lévő tehergépkocsiban 257 ezer forint kár keletkezett, így a román férfi ezekért is felelősséggel tartozik.

A Mezőkövesdi Járásbíróság február 9-én jogerős ítéletével, az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt 2 év 3 hónap börtönbüntetésre, valamint 4 év 6 hónap kiutasításra ítélte a férfit.

Mostani vádiratában az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság ítélje a – jelenleg, a fenti szabadságvesztés büntetését töltő – terheltet halmazati büntetésül végrehajtandó börtönbüntetésre, határozott ideig tartó járművezetéstől eltiltásra és Magyarország területéről történő kiutasításra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában