Ügyeleti hírek

2022.07.26. 09:52

Tűzhöz és fán rekedt macskához riasztották a tűzoltókat

Sokszor harsantak fel a szirénák Hajdú-Biharban a hét első napján.

Forrás: Illusztráció / Napló-archív

Hosszúpályiban, a Sándoros tanyán száraz fű, széna és két körbála égett hétfőn. A létavértesi önkormányzati és a konyári önkéntesek avatkoztak be. Hajdúhadházon, a Homok utcában száz négyzetméteren volt tűz, gaz égett, oda a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók vonultak. Zsákán, a Deák Ferenc úton szintén a gaz égett, melyet a berettyóújfalui és a szeghalmi tűzoltók oltottak el három vízsugárral. Húsz hektáron égett az erdő aljnövényzete Nyírmihálydiban, a Szőlő utcában. A nyíradonyi és a nyírbátori hivatásos, valamint a szakolyi önkormányzati tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal határolták körbe a területet és oltották el lángokat. Szintén erdő aljnövényzete égett Hajdúhadházon, a Nefelejcs utcában. Kéziszerszámokkal és vízsugárral oltották el a tüzet a debreceni és a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók - összegezte a történteket a katasztrófavédelem. 

Egy személyautó és egy motoros ütközött össze hétfőn Berettyóújfaluban, a Földesi utcában. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók vonultak, akik átvizsgálták a járműveket és áramtalanították azokat.

Debrecenben, az Úrrétje utcában egy tizenöt méteres fa egyik ágán rekedt egy macska, nem tudott lejönni, ezért riasztották a debreceni hivatásos tűzoltókat. A tűzoltók magasból mentőn keresztül hozták le a macskát a fáról, majd átadták őt a gazdájának.

Tűz keletkezett egy melléképületben Hajdúdorogon, a Kossuth utcában. Az épületben található bútorokat és háztartási gépeket is tároltak. A tüzet a hajdúnánási hivatásos tűzoltók oltották el két vízsugárral.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában három személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, amelyek könnyű sérüléssel végződtek - olvasható a police.hu-n.

A szolgálatot ellátó állomány három személyt fogott el, közülük két főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, egy személyt pedig a velük szemben érvényben lévő körözés alapján.

A rendőrök kilenc személyt állítottak elő, ebből két főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés hat esetben történt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában