Sziréna

2022.07.13. 08:24

Kevesellte a fizetését, ezért ellopta munkaadója horgászfelszerelését Berettyóújfaluban

Magánlaksértés miatt is felelnie kell.

Forrás: rendőrség

Kisebb értékre elkövetett lopás vétsége és magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki korábbi munkáltatójától lopta el értékeit. A vádlott korábban alkalomszerűen dolgozott a sértettnél és a berettyóújfalui házában is járt, így tudta, hogy a férfi a melléképületben értékes horgászfelszerelést tárol.

Mivel a vádlott nem volt megelégedve a számára kifizetett pénzzel, elhatározta, hogy ellopja a felszerelést.

Február 5-én 23 óra körül a vádlott a kerítésen átmászott a sértett udvarára, és a melléképületből ellopott 18 darab, különböző márkájú és típusú horgász- és spiccbotot – közölte a főügyészség. A férfi a cselekményével összesen 131 ezer forint kárt okozott a sértettnek, ami teljes egészében megtérült, ugyanis a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság valamennyi botot lefoglalta és visszaadta a sértettnek.

Vádiratában a járási ügyészség indítványozta, hogy a járásbíróság az ügyiratok tartalma alapján hozzon büntetővégzést és a tettét beismerő vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában