Ügyeleti hírek

2022.07.08. 10:20

Az avartüzek továbbra is sok munkát adnak a tűzoltóknak

Forrás: Tóth Imre

Tizenöt négyzetméteren égett az avar Nagyhegyes közelében csütörtök kora délután. A balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak be. Egyek külterületen égő aljnövényzethez vonultak az egyeki önkormányzati tűzoltók, itt egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet - olvasható a katasztrófavédelem összefoglalójában. 

Debrecenben, a Fancsika tanyán egy hektáron égett az avar. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Négyszáz hektáron égett a legelő tegnap délután Nádudvar külterületén. A püspökladányi, a hajdúszoboszlói a hajdúnánási, hajdúböszörményi a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók nyolc vízsugárral oltották el a tüzet. A beavatkozást a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányított.

Gondozatlan telken gyulladt meg az avar kora este Szerepen, a Dózsa telepen. A tűz a szomszédos udvarokra is átterjedt. A püspökladányi hivatásos tűzoltók vonultak, akik egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Nyíradony-Aradványpuszta külterületén, a vasútállomás közelében a sínek mellett égett a száraz fű mely a közeli akácos felé terjedt tegnap este. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkozott be.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában három személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, melyből egy súlyos, kettő pedig könnyű sérüléssel végződött - olvasható a police.hu-n. 

A szolgálatot ellátó állomány hét személyt fogott el, közülük három embert az ellenük érvényben lévő körözés alapján, négy főt pedig bűncselekmény elkövetésén értek tetten.

A rendőrök 16 személyt állítottak elő, ebből hét főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés nyolc esetben történt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában