A hatékonyabb kárelhárításért

2022.06.11. 18:29

Továbbra is együttműködnek a megyei tűzoltók a gázszolgáltató szakembereivel

Forrás: illusztráció / Napló-archív

Megújította együttműködési megállapodását az Opus Tigáz Zrt. valamint hét megyei katasztrófavédelmi igazgatóság: a borsod-abaúj-zempléni, a hajdú-bihari, a hevesi, a jász-nagykun-szolnoki, a nógrádi, a Pest megyei és a szabolcs-szatmár-beregi – tájékoztatott hivatalos oldalán a katasztrófavédelem. Az együttműködés célja a katasztrófavédelemmel és a földgázellátással összefüggő tevékenységek összehangolása, szervezése, az együttműködés további erősítése és hatékonyságának növelése. 

A megállapodás felülvizsgálatát – mely a katasztrófavédelmi igazgatóságok iparbiztonsági szakterületei és az Opus Tigáz Zrt. szakemberei bevonásával történt – az elmúlt években bekövetkezett szervezeti és személyi változások, valamint a módosult eljárásrendek tették indokolttá. 

Megtalálni a sérült vezetéket 

Évente számos olyan káresemény történik, mely a gázelosztással, gázvezetékkel, felhasználói gázberendezéssel kapcsolatos, e káresemények biztonságos és mielőbbi felszámolásához pedig elengedhetetlen a gázszolgáltató szakembereinek és a beavatkozó tűzoltóknak az együttműködése, egymás munkájának segítése és támogatása, továbbá egymás kölcsönös tájékoztatása. 

A beavatkozó tűzoltóállomány számára fontos a gázszolgáltató képzett és tapasztalt szakembereinek jelenléte a gázzal összefüggő káresemények helyszínén, munkájuk elengedhetetlen, hiszen elsődleges feladat a sérült gázvezeték lokalizálása, annak mielőbbi elzárása, leszakaszolása, ezt követően történhet a kárfelszámolás.

HBN 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában