Veszélyek

2022.06.18. 10:27

Hol láncfűrésszel, hol fecskendővel avatkoztak be Hajdú-Biharban

Szabadtéri tüzeket is oltani kellett.

Forrás: Illusztráció/Katasztrófavédelem

Istállótűznél, közlekedési balesteknél, kisebb szabadéri tüzeknél is beavatkoztak a hajdú-bihari tűzoltók június 17-én, derül ki a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szombati sajtójelentéséből.

  • A Szabolcs megyei Tiszavasváriban gyulladt ki az istálló, az épület teljes terjedelmében égett, az ott tartott kilenc tehet sikerült kimenteni. A hajdúnánási tűzoltók segítették az intézkedéseket.
  • Debrecenben, a Mikepércsi úton autó ütközött villanyoszlopnak, a tűzoltók végezték az áramtalanítást; egy személyt a mentők kórházba vittek.
  • Hosszúpályi és Pocsaj között autó csúszott árokba, a konyári önkéntes és a létavértesi önkormányzati tűzoltók vonultak áramtalanítani; a sofőr kórházba került.
  • Hajdúdorogon, a Vasút utcán 10 hektáron égett a tarló, a hajdúböszörményi és a hajdúnánási hivatásos tűzoltókat riasztották, akik avaroltóval és három vízsugárral fékezték meg a lángokat. Debrecenben, a Mezőőr utcán 4 hektáron égett az aljnövényzet.
  • Debrecenben, a Vámospércsi út és Kondoroskert kereszteződésben egy 20 méteres fa megdőlt, veszélyeztetve a vasúti pálya forgalmát; a tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be.
  • A Hortobágy folyó mellett is tűz volt, oda a balmazújvárosi önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral oltották el a lángokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában