Életveszélyes agresszió

2022.06.29. 08:27

Féltékenységből szurkálhatta meg szomszédját egy ittas nádudvari férfi

Meggyőződése volt, hogy az élettársa és a szomszédja viszonyt folytatnak.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki a vád szerint felindult állapotban többször megszúrta a szomszédját annak saját otthonában.

A vádirat alapján a vádlott Nádudvaron lakik az élettársával, a sértett pedig a közvetlen szomszédja, aki idős édesanyjával él egy háztartásban. A vádlott és a sértett gyerekkoruk óta ismerték egymást, mindig jó szomszédi viszony volt közöttük, gyakran segítettek egymásnak. A bűncselekmény elkövetését megelőzően a vádlott egy ideje minden alap nélkül azt feltételezte, hogy a sértett férfi viszonyt folytat az élettársával. A vádlott 2021. június 23-án, a délutáni órákban az egyik nádudvari sörözőben italozott és leittasodott, majd 21 óra körül hazaért és közölte az asszonnyal, hogy átmegy megbeszélni ezt a helyzetet a sértettel. A nő megpróbálta visszatartani a vádlottat, azonban ez nem sikerült. A nádudvari férfi 22 óra körül átment a szomszédos ingatlanra és bekopogott. Mivel a sértett ismerte a vádlottat, beengedte a házba. A vádlott már az ajtóban hangosan szidni és fenyegetni kezdte a sértettet, olyan kijelentést is tett, hogy ha folytatják a kapcsolatot, akkor megöli a férfit. Az egyre agresszívabb vádlott a sértettet ököllel többször megütötte a fején és a felsőtestén, majd felkapta az ágyon lévő fenőacélt és azzal is megütötte a sértett fejét. A dühös férfi ezután egy konyhakést vett magához, azzal négy alkalommal megszúrta a sértettet a jobb lapockatájékon, a jobb vállán és a bal combján. A vádlott a szúrásokat követően letette a kezében lévő kést, majd felvett egy másikat az asztalról és azzal hadonászva szóban tovább fenyegette a sértettet, majd távozott a helyszínről – részletezi a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség közleménye.

A sértett orvoshoz csak másnap reggel ment orvoshoz. A férfinek a vádlott bántalmazása során testszerte nyolc napon belül gyógyuló szúrt és metszett sérülései keletkeztek, míg a bal kezén létrejött ínsérülés nyolc napon túl gyógyuló volt. Figyelemmel a vádlott által használt eszközök jellegére, a sérült testtájékokra, fennállt a lehetősége súlyosabb, életveszélyes sérülések kialakulásának – állapította meg a Főügyészség.

Az ügyben a nyomozást a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság folytatta le.

A szabadlábon védekező vádlott ellen a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A főügyészség a vádiratban végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá a vádirat mértékes indítványt is tartalmaz arra az esetre, ha a vádlott a törvényszék előkészítő ülésén a terhére rótt bűncselekmény elkövetését beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában