Vádemelés

2022.06.21. 08:53

Csontozókéssel fenyegette nagyapját a 16 éves komádi fiú

Nem találta a marihuánáját, ezért ideges lett.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Minősített zsarolás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járási Ügyészség azzal a fiatallal szemben, aki eltűnt kábítószer miatt fenyegette meg hozzátartozóját. A főügyészség közleménye szerint a 16 éves vádlott 2008-tól a nagyszüleinél nevelkedett Komádiban. Idén március 6-án, kora délután a fiú a lakás konyhájában hagyott ruhái között kereste a korábban vett és alufóliába csomagolt marihuánát, de nem találta meg. Ettől ideges lett és kérdőre vonta nagyapját, aki nem tudta, hogy mit keres a fiú.

Miután a vádlott megtudta a sértettől, hogy az ágyneműi mosásban vannak, a fürdőszobában leállította, majd átkutatta a mosógépet, de a keresett csomagja nem került elő.

Az eltűnésért a fiú a sértettet okolta, majd dühében felvett a konyhában egy kalapácsot, visszament a fürdőszobába a sértetthez, és indulatosan közölte, hogy az eltűnt csomag sokba került neki, majd felszólította a nagyapját, hogy adjon át neki ötezer forintot. A férfi közölte, hogy nincs pénze, ezért a vádlott egyre agresszívabb lett, földre dobta a kalapácsot és a konyhába ment, ahol magához vett egy 13 centi pengehosszúságú csontozókést.

A késsel hadonászott és megfenyegette a sértettet, hogy leszúrja, ha nem adja át a követelt készpénzt.

A hangzavarra felfigyelt a sértett házban tartózkodó fia, akitől a sértett gyorsan kért ötezer forintot, és azt átadta a vádlottnak. Ezt követően a fiatalkorú távozott. A vádlott cselekményével ötezer forint kárt okozott, amely részben megtérült, a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság által lefolytatott nyomozás során lefoglaltak tőle közel háromezer forint készpénzt. A bűncselekmény elkövetését részben beismerő, jelenleg is letartóztatásban lévő fiatalkorú vádlottal szemben a járási ügyészség javítóintézeti nevelés kiszabását, valamint a meg nem térült pénzösszeg erejéig vagyonelkobzás elrendelését indítványozta.

A járási ügyészség vádirata mértékes indítványt is tartalmaz arra az esetre, ha a vádlott a járásbíróság előkészítő ülésén beismeri tettét és lemond a tárgyaláshoz fűződő jogáról.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában