Vádemelés

2022.02.08. 08:22

Nem volt pénze, rendőri segítséggel akart hazajutni Budapestre, közmunkát kaphat

A Debreceni Járási Ügyészség büntetőeljárás alapjául szolgáló hatóság félrevezetése vétségének kísérlete miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki valótlanul azt állította, hogy őt kirabolták.

Forrás: Shutterstock

A 43 éves vádlott 2020. december 9-én a déli órákban a hajdúszoboszlói vasútállomáson tartózkodott, ahol egy várakozó utastól kölcsönkérte a mobiltelefonját és a segélyhívó számon a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság központjába bejelentést tett, hogy ellopták a táskáját a benne lévő készpénzzel, mobiltelefonnal és személyes okmányaival együtt, ezért nem tud Budapestre utazni - írja a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

 

A bejelentésre a hajdúszoboszlói járőrök a vasútállomásra mentek és a rendőri intézkedés során a nő előadta, hogy egy órával korábban Nyíregyházán, a vasútállomás peronján várakozott, amikor két fiatal férfi lerántotta a vállán lévő táskáját, közben az egyikük őt megrúgta, majd a két elkövető a táskával együtt elfutott a helyszínről.  A vádlott azt is közölte, hogy Nyíregyházáról akart Budapestre utazni, de nem volt jegye, ezért a jegyvizsgáló a hajdúszoboszlói vasútállomáson leszállította a vonatról.

 

A vádlottat még aznap a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányságon is meghallgatták, ahol a nő feltárta bejelentése valótlanságát.  Elmondta, hogy senki nem lopta el a táskáját, csak azért tett valótlan bejelentést, mert nem volt pénze és abban bízott, hogy az értesített rendőrök segítenek neki eljutni Budapestre. A vádlott bejelentése és a helyszíni intézkedés során előadott állításai alkalmasak voltak arra, hogy rablás bűntette miatt büntetőeljárás induljon.

 

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság által lefolytatott nyomozás során az asszony beismerte a bűncselekmény elkövetését.

 

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlottal szemben büntetőeljárás alapjául szolgáló hatóság félrevezetése vétségének kísérlete miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban a járási ügyészség arra tett indítványt, hogy a járásbíróság a vádlottal szemben tárgyalás lefolytatása nélkül, az ügyiratok tartalma alapján közérdekű munka büntetést szabjon ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában