Bizonyíték hiányában

2022.02.15. 12:34

Az ügyészségi nyomozás cáfolja a megerőszakolásáról beszélő rendőrnő állításait

Se videófelvétel, se más bizonyítékok.

Forrás: Magyar Rendőrség/Facebook

Bűncselekmény hiányában megszüntette az eljárást a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség azután, hogy egy rendőrnő a múlt év végén feljelentést tett, mondván, két kollégája elkábította, megerőszakolta, e cseleményüket videóra vették és másokkal is megosztották. A vádhatóság február 15-i közleménye szerint kétséget kizáró módon megállapítható, hogy a nőt – akiről úgy tudni, hogy hajdú-bihari kötődésű – a munkatársai nem erőszakolták meg és a sérelmére más bűncselekmény sem történt.

 

Egyértelmű következtetések

 

Fürcht Pál megbízott főügyész emlékeztetett, a rendőrnő elmondása szerint a háromnapos határrendészeti szolgálata alatt két kollégája – egy harmadik társuk által, lefoglalt szerekből eltulajdonított anyaggal – elkábította, majd mindketten közösültek vele. A nő állítása szerint az elkövetők a történtekről videófelvételt készítettek, amelyet közzétettek az interneten, valamint egy üzenetküldő alkalmazáson, a rendőrségi laktanyában lévő ágya fölé és a zuhanyzóban elhelyezett kamerák felvételeivel együtt. Minderről egy kolléganőjétől két hónappal később értesült, mondván, a videófelvételt megmutatta neki és meg is osztotta vele. Előadta azt is, hogy az egyik erőszaktevő beszámolt neki az elkövetés részleteiről, egyidejűleg megöléssel fenyegette, ha erről bárkinek beszél. Az ügyészségi  sajtóközleményben az is olvasható: a rendőrnő elbeszélése szerint a tettesek a tudomására hozták, hogy rajta kívül két másik kolléganőjüket is „elintézték”.

 

– A széles körű nyomozás a feljelentő valamennyi állítását egyértelműen cáfolta. A nő az elmondottakat többször módosította, azokat alátámasztani nem tudta, ellentmondásokba keveredett. Az egyik elkövetőként megnevezett férfi több száz kilométerre tartózkodott az állítólagos erőszak idején, és azzal a kolléganőjével sem beszélt, akitől állítása szerint tudomást szerzett a történtekről. A hivatkozott videófelvétel nem létezik, ahogy a rendőrök közötti üzenetküldő alkalmazásban sincs nyoma a szóban forgó tartalmaknak

 

– emelte ki Fürcht Pál. Hozzátette: a szakértői vizsgálatok szerint a szolgálat során használt rendőrségi jármű üléshuzatán és a nő ruházatán nem volt anyagmaradvány. A nyomozás eredménye alapján a rendőrnő lakókörnyezetében nem volt kamera, az elöljáróinak becsatolt írásbeli jelentését nem hamisították meg. Továbbá más nők sem jelezték, hogy sérelmükre kollégáik erőszakos bűncselekményt követtek volna el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában