Autós balhé

2021.12.28. 08:12

Verekedés lett a koccanásból Debrecen belvárosában

Garázdaság és könnyű testi sértés miatt emeltek vádat.

Forrás: police.hu

A Debreceni Járási Ügyészség garázdaság vétsége és más bűncselekmény miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki balesetet okozott, majd rátámadt a vétlen gépkocsivezető rokonára.

 

A vádirat szerint a vádlott 2021. december 1-jén 18 óra körül ismerőseivel együtt személygépkocsival közlekedett Debrecenben. Előtte azonos irányban haladt a sértett felesége által vezetett személyautó. Egy útkereszteződésben kialakított gyalogosátkelőhely előtt figyelmetlenségéből adódóan a vádlott nekikoccant az előtte haladó autó hátsó részének.

 

A sértett a vádlott gépjárműve mögött haladt ugyanabba az irányba, majd miután észlelte a balesetet, kiszállt és odament a vádlotthoz. Ezt követően hangos szóváltás alakult ki közöttük, a vádlott ingerült hangnemben beszélt a sértettel és annak feleségével, majd a helyszín közelében a sértettet nyitott tenyérrel arcon ütötte. A sértett gyalogosan el akarta hagyni a helyszínt, azonban a vádlott követni kezdte, megpróbálta őt újra megütni, de a gépkocsiban vele utazó ismerősei lefogták a vádlottat és megakadályozták abban, hogy újra rátámadjon a sértettre – olvasható a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség közleményében.

 

A sértett a bántalmazás következtében az arcán nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett. A sérelmére elkövetett könnyű testi sértés vétsége vonatkozásában a sértett a nyomozás során magánindítványt terjesztett elő, kérte a vádlott büntetőjogi felelősségre vonását ezen cselekmény miatt is.

 

A vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy az utcán tartózkodó, az azt észlelő személyekben megbotránkozást és riadalmat keltsen – szögezte le a főügyész.

 

Az ügyben a nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság folytatta le.

 

A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmények elkövetését beismerő vádlott ellen garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon, a könnyű testi sértés vétsége vonatkozásában a járási ügyészség a vád képviseletét átvette. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban a járási ügyészség indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában