Sziréna

2021.12.17. 12:39

Elítélték a férfit, aki meg akart vesztegetni egy hajdú-bihari rendőrt

Ötvenezer forintot ajánlott.

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség alig több mint 48 óra elteltével bíróság elé állította a hivatali vesztegetést elkövető férfit. A tényállás szerint december 14-én Hajdú-Bihar megyében egy 35 éves férfi úgy közlekedett a 33-as számú főúton, hogy az általa vezetett személygépkocsiban utazó két gyermeket nem rögzítette biztonsági ülésben. A közlekedésrendészeti ellenőrzést végrehajtó körzeti megbízott ezt észlelte, a szolgálati gépjárművel követte az autót, amely ekkor az úttest szélére lehúzódott, majd megállást követően az autót vezető férfi és a felesége a kocsi jobb első ajtaján szállt ki.


A rendőri intézkedés során megállapították, a férfi jogerős közúti járművezetéstől eltiltás hatálya alatt áll.


Tekintettel arra, hogy a férfi tagadta, hogy a gépkocsit ő vezette, a rendőr bekísérte a helyi körzeti megbízotti irodába a szabálysértés elkövetését bizonyító kamerafelvétel megtekintése céljából – írja az ügyészség. Miután a rendőr közölte a férfival, hogy bűncselekményt követte el, a terhelt ekkor 50 ezer forintot ajánlott fel a rendőrnek azért, hogy intézkedési kötelezettségét megszegve tekintsen el a büntetőeljárás megindításától. A nyomozó ügyészségen gyanúsítottként kihallgatott férfi tagadta a vesztegetés elkövetését, a megalapozott gyanú közlésével szemben panasszal élt, amelyet a Központi Nyomozó Főügyészség elutasított. Az ügyészség az őrizetben lévő elkövetőt gyorsított eljárásban tegnap a Debreceni Törvényszék elé állította. A bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés bűntettében, ezért 1 év 3 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette, egyidejűleg vele szemben 50 ezer forint vagyonelkobzást is alkalmazott.


Az ügyész az ítélet ellen súlyosításért, a terhelt és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában