Hírösszefoglaló

2021.10.27. 09:09

Törött lábú mókushoz riasztották a debreceni tűzoltókat

A mentési akció létra segítségével zajlott, a sérültet állatkórházba szállították.

Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Árokba sodródott egy személyautó kedden reggel Balmazújváros és Nagymacs között. A helyszínre a balmazújvárosi hivatásos tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a járművet. A járműben egy ember utazott, őt a mentőszolgálat kórházba szállította.

Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Égett a legelő Tépén, a Kossuth utca végén kedden kora délután. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be. Hajdúhadházon, a Nap utcában pedig lángra kapott az avar. Itt a hajdúböszörményi tűzoltók kéziszerszámok segítségével oltották el a tüzet.

Törött lábú mókushoz riasztották a debreceni hivatásos tűzoltókat tegnap kora délután a Nagyerdei körútra. A bajba jutott mókus annyira megsérült, hogy nem tudott lejönni a fáról. A tűzoltók végül dugólétra segítségével és kézi erővel tudták a bajba jutott állatot megmenti. Amint a megyei katasztrófavédelemtől megtudtuk, a kisállatot a kaland utána hortobágyi Madárkórházba szállították, ahol sikeresen megműtötték.

Magyarhomorog és Komádi között húsz hektáron kukoricatarló és nádas égett kedden délután. A komádi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Száz négyzetméteren égett az avar kedden a délutáni órákban Berettyóújfaluban, a Liszt Ferenc utcában. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a tüzet – tájékoztatta portálunkat a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság jogtanácsosa.

 

Az elmúlt 24 óra számokban

 

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában 2 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, melyek könnyű sérüléssel végződtek.

A szolgálatot ellátó állomány 4 személyt fogott el, ebből 3 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 1 személyt pedig a vele szemben érvényben lévő körözés alapján.

A rendőrök 9 személyt állítottak elő, ebből 3 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 2 esetben történt – összegezte honlapján a rendőrség.

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/segit-a-tuzolto-ha-allati-nagy-a-baj-4809895/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában