Hírösszefoglaló

2021.10.11. 10:36

Többezer négyzetméternyi avar és bozótos lángolt

Kukorica tarlót is oltottak a megyei tűzoltók.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

Háromezer négyzetméteren égett a száraz avar vasárnap délelőtt Sárrétudvariban, a Eszteró utcában. A püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Tűzhöz riasztották az egységeket Hencidára, a Petőfi utcába. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és egy vízsugárral fékezték meg a lángokat, hogy az a közeli lakóházra ne terjedjen át.

Avar és gaz égett Hajdúnánáson, az Ószőlő utcában vasárnap délután. A tüzet a hajdúnánási hivatásos tűzoltók oltották el.

Ezerötszáz négyzetméteren égett a bozótos vasárnap késő délután Derecske és Konyár között, az út mentén. A helyszínre a berettyóújfalui hivatásos és a konyári önkéntes tűzoltókat riasztották, akik két vízsugárral, egy vízköddel oltóval, valamint kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Egy gázpalack miatt hívták a nyíradonyi hivatásos tűzoltókat vasárnap Nyíracsádra, a Sport utcába. A gázpalack nyitószerkezete beszorult, de az egységnek sikerült elzárni a csapot.

Kukorica tarló égett Biharkeresztes és Berekböszörmény között. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Szén-monoxid-érzékelő adott le jelzéseket vasárnap este Hajdúhadházon, egy Kinizsi utcai családi házban. A böszörményi hivatásos tűzoltók és a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat méréseket végzett a helyszínen, amelyek során kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. A gázszolgáltató ideiglenesen kizárta a rendszerből a készüléket, a ház lakói átmenetileg rokonokhoz költöztek – tájékoztatta portálunkat a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Az elmúlt 24 óra számokban

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában 3 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, melyek könnyű sérüléssel végződtek.

A szolgálatot ellátó állomány 17 személyt fogott el, ebből 6 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 2 személyt a velük szemben érvényben lévő körözés alapján, míg 9 külföldit az ország területén való jogellenes tartózkodás miatt.

A rendőrök 10 személyt állítottak elő, ebből 5 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 7 esetben történt – összegezte a police.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában