Hírösszefoglaló

2021.10.19. 10:23

Még hétfőn is izzadtak a tűzoltók a vasárnapi hoteltűz helyszínén

Eloltották a még izzó elemeket és eltávolították a tetőszerkezet veszélyes, lelógó részeit.

Fotó: Napló-archív

A tűzoltók még hétfő délelőtt is a vasárnap éjszakai szállodatűz utómunkálatait végezték Tamásipusztán. A debreceni, a hajdúszoboszlói, a nyíradonyi és a szakolyi egységek hőkamerával többször átvizsgálták a tetőszerkezet megmaradt részeit és vízsugárral eloltották a még izzó elemeket. A magasból lelógó, leszakadt tetőrészeket eltávolították, hogy azok ne zuhanjanak a szálloda mellett dolgozó szakemberekre. Ezzel párhuzamosan tűzeseti helyszíni szemlét folytatott le a katasztrófavédelem – tudtuk meg a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivőjétől.

Kétszázötven négyzetméreten égett az avar hétfőn Sápon, a Bem utcában. A tűz veszélyeztetett egy lakóházat. A helyszínre a püspökladányi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Izzani kezdett két bála Hajdúszoboszló külterületén, a Szováti út mellett egy hatszáz bálából álló kazalban. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók erőgép segítségével szétbontották a kazalt, és eloltották a két bálát.

Beton villanyoszlopnak ütközött egy autó tegnap délután Debrecenben, a Szikgáti úton. A debreceni hivatásos tűzoltók a helyszínt biztosították az áramszolgáltató kiérkezésig. Az autó vezetője nem sérült meg.

Ötszáz négyzetméteren égett az avar Nagykerekiben, a Jókai utcában. Az esethez a berettyóújfalui hivatásos tűzoltókat riasztották, akik kéziszerszámokkal és egy vízsugárral fékezték meg a lángokat – tájékoztatott Papp-Kunkli Nóra.

Az elmúlt 24 óra számokban

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában 2 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, melyek könnyű sérüléssel végződtek.

A szolgálatot ellátó állomány 6 személyt fogott el, ebből 2 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 2 személyt a velük szemben érvényben lévő körözés alapján, 2 külföldit pedig az ország területén való jogellenes tartózkodás miatt.

A rendőrök 17 személyt állítottak elő, ebből 12 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 4 esetben történt – összegezte a police.hu.

Kapcsolódó cikkek:

https://haon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/nappali-fenyben-sem-fest-jobban-a-tamasipusztai-borostyan-med-hotel-fotokkal-5749214/

https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/nyiradonyi-hoteltuz-mi-ki-tudtuk-hozni-mindenunket-sokan-nem-voltak-ilyen-szerencsesek-5748263/

https://haon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/az-elsok-kozott-jutottunk-ki-ujabb-szemtanui-beszamolo-a-borzalmas-szallodatuzrol-5750699/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában