Határrendészeti Járőrverseny

2021.10.26. 14:42

Különdíjjal tértek haza a hajdú-bihari határőrök

A váratlan helyzetekre történő reagálásban bizonyultak a megyei rendőrök a legjobbnak.

Fotó: police.hu

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság csapatának tagjai abban bizonyultak a legkiemelkedőbbnek az októberben tartott IX. Országos Határrendészeti Járőrversenyen, amire nem készülhettek fel előzetesen.

Rácz Gergő, a Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltség rendőr hadnagya, Móré Gyula, a Nyírábrányi Határrendészeti Kirendeltség rendőr zászlósa és Kertész Lajos, a Létavértesi Határrendészeti Kirendeltség rendőr zászlósa alkotott egy csapatot a megmérettetésen.

A versenyszámok között több olyan szituáció akadt, amivel a szakemberek a mindennapokban is találkozhatnak, de voltak váratlan és kevésbé ismert gyakorlatok is. Többek között vezetéstechnikai gyakorlat, okmányok, személyek és járművek vizsgálata, elsősegélynyújtás és lövés is szerepelt a listán. A váratlan szituációban az országismeretüket kellett elővenniük, hiszen okmányok nélkül, öltözet, vallás, viselkedés és beszéd alapján kellett kitalálniuk, hogy egy-egy személy milyen nemzetiségű lehet.

Fotó: police.hu

Büszkeséggel vették át

A megyénket képviselő szakemberek úgy nyilatkoztak a Naplónak, a díj sokat jelent számukra, hiszen a szakmai helytállásuk eredményességét mutatja meg. Rácz Gergő szerint hatékonyan tudtak együtt működni a kollégák, és élvezték a különböző gyakorlatokat. Móré Gyula szavai szerint a rendőrség egy nagy csapat, és a kollégákkal a mindennapokban is segítik egymást a jobb teljesítményért. Kertész Lajos a verseny előtt egy nappal került be a megyénket erősítő csapatba, nagy megtiszteltetésként tekintett már a megmérettetés lehetőségére is főként azért, mert korábban nem vett részt ilyen versenyen. Elmondta, hogy rátermett szakemberekkel találkozhattak, így az eredményekben mindössze nüansznyi különbségek mutatkoztak. Külön örömmel fogadta a különdíjat, szavai szerint nagyobb büszkeséget jelent számukra ez az elismerést, mint a dobogó bármelyik foka.

BBI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában