Átszelték érte a fél országot

2021.09.09. 16:55

Újlétán fogták el a keresett rablót a dunakeszi rendőrök

A dunakeszi rendőrök 260 kilométert autózva, egy Debrecenhez közeli településen fogtak el egy rablással gyanúsítható férfit.

Fotó: police.hu

Egy 19 éves fiatalember szeptember 2-án késő este feljelentést tett a XVI. kerületi rendőrkapitányságon ismeretlen ellen, aki nem sokkal korábban Gödön kirabolta őt: előbb megfenyegette, majd magával vitte a nagypapájától kapott karóráját. Az áldozat a Duna-parton ücsörgött egy padon, amikor beszélgetésbe elegyedett három férfivel. Egyiküknek megtetszett a fiatalember órája és elkérte tőle, de a fiatalember addig nem adta, amíg a tettes meg nem fenyegette azzal, hogy megkéseli – olvasható a police.hu oldalon.

A dunakeszi nyomozók először szó szerint a sötétben tapogatóztak, majd egyre-másra szedték össze az információkat, adatoltak, elemeztek, értékeltek, így pár nappal később már nevesíteni tudták a tettest. A Debrecen melletti Újlétára szeptember 6-án éjszaka indultak, hajnalban már bilincselve utaztatták vissza a 25 éves M. Rómeót és a megtalált karórát.

Kihallgatásán félreértésre hivatkozott, a fenyegetést tagadta. Állítása szerint felpróbálta, rajta maradt, de azt hitte csak hülyéskednek – derül ki a rendőrség közleményéből.

Az őrizetbe vett férfi ellen rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Dunakeszi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya, egyben kezdeményezik letatartózatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában