Vádemelés

2021.09.07. 17:00

Tizennyolcszor szúrhatta meg feleségét egy pszichés beteg

Az asszonyon életmentő műtétet kellett végrehajtani, miután a férje konyhakéssel rátámadt – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki az elhatalmasodó féltékenysége miatt tizennyolcszor megszúrta a feleségét – írja közleményében a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a pszichés betegséggel küzdő vádlott állapota 2019 őszétől kezdődően romlott, amely a mindennapi életvitelére is jelentős kihatással volt. Betegsége és állapota miatt feleségét és a gyermekeit hibáztatta. Mindemellett a féltékenység is eluralkodott rajta. 2020. december 24-én a vádlott felesége kora reggel dolgozni indult, ezért a ház fürdőszobájában készülődött. Erre a vádlott is felkelt, a konyhában magához vett egy konyhakést és bement a felesége után a fürdőszobába, az ajtót pedig belülről bezárta. A vádlott a fürdőszobában hosszabb időn keresztül szótlanul nézte a sértett készülődését, a felesége kérdéseire nem válaszolt, majd amikor a nő a konyha felé indult, a vádlott odalépett hozzá és a késsel nyakon szúrta. Ezután a férfi egymást követően legalább még tizenhét alkalommal megszúrta, illetve megvágta a feleségét az arcán, nyakán, tarkóján, mellkasán, valamint a védekezésként feltartott jobb csuklóján. A vádlott egy ideig nem engedte ki a sértettet a fürdőszobából, majd kis idő elteltével mobiltelefonon maga tett bejelentést a rendőrségre és értesítette a mentőket is – olvasható a Főügyészség honlapján.

A kórházba szállítást követően a sértetten életmentő műtétet hajtottak végre. Az asszony a bántalmazás következtében nyolc napon túl gyógyuló szúrt és metszett sérüléseket szenvedett, amelyek egyike életveszélyes volt.

Az ügyben a nyomozást a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság folytatta le.

A jelenleg előzetes kényszergyógykezelésen lévő vádlott ellen a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. Tekintettel arra, hogy a vádlott mentális betegsége miatt büntetőjogi felelősségre nem vonható, a vádiratban a főügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottat az ellene emelt vád alól mentse fel és egyidejűleg rendelje el a kényszergyógykezelését, továbbá kobozza el az elkövetési eszközeként használt konyhakést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában