Vádemelés

2021.09.15. 10:13

Fejsze is lendült Konyáron a családi vita közepette

Az ügy sértettje egy csavarhúzóval próbálta védeni magát – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

Fotó: police.hu

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a fiatal férfival szemben, aki vita közben édesanyja élettársára támadt – adta hírül honlapján a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a fiatal férfi 2020. augusztus 20-án, az esti órákban ittas állapotban megjelent az édesanyja és annak élettársa konyári házánál. A vádlott a konyhában beszélgetett a házigazdákkal, majd szóváltásba keveredett édesanyja élettársával, a sértettel. A vádlott a veszekedés miatt feldúlt állapotba került, kiment a ház folyosójára, ahol felvette a falhoz támasztott, közel egy méter hosszú nyelű baltát. A sértett a vádlott után ment, és a két férfi között dulakodás alakult ki. Ennek során a vádlott a baltával megütötte a sértett fejének hátsó részét. A sértett egy ablakpárkányról felvett csavarhúzóval védte magát, azzal a vádlottat kétszer is megszúrta. A történteket észlelve az egyik rokon kicsavarta a vádlott kezéből a fejszét, majd felszólította, hogy távozzon – olvasható a Főügyészség közleményében.

A vádlott bántalmazása folytán a sértett a nyakán nyolc napon belül gyógyuló, vágott sérülést szenvedett. Figyelemmel azonban a sérült testtájékra és az elkövetés eszközére, a vádlott szándéka súlyosabb sérülés okozására irányult – állapította meg a Berettyóújfalui Járási Ügyészség, amely a más ügyben letartóztatásban lévő vádlottal szemben súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a járásbíróság a vádlottat elzárás büntetésre ítélje. A járási ügyészség a vádiratban a büntetés konkrét mértékére is indítványt tett arra az esetre, ha a vádlott a járásbíróság előkészítő ülésén beismeri tettét és lemond a tárgyalásról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában