ügyeleti hírek

2021.07.29. 09:50

A mentők segítségére siettek a tűzoltók szerdán

Püspökladányban pedig egy tizenöt méteres fa egyik ága szakadt egy vezetékre.

Hosszúpályi és Derecske között egy hétméteres akácfa az úttestre dőlt, forgalmi akadályt képezett. A létavértesi és komádi tűzoltók láncfűrésszel avatkoztak be és a veszélyt jelentő farészt eltávolították az útról – tudatta a katasztrófavédelem.

Debrecenben, a Dózsa György utcában egy tízméteres nyárfa ága volt olyan mértékben elszáradva, hogy a gyalogos forgalmat veszélyeztette. A tűzoltók kihúzós létráról eltávolították a fát.

Püspökladányban, a Rákóczi utcában egy körülbelül tizenöt méteres tölgyfa egyik ága szigetelt távközlési vezetékre szakadt. A püspökladányi hivatásos tűzoltók dugólétrán keresztül motoros láncfűrésszel távolították el a sérült farészt.

Berettyóújfalunál, a 42-es számú főút 34-es kilométer szelvényénél az út mentén száz négyzetméteren égett a tarló. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat.

Bárándon, a Széchenyi utcában egy melléképületben berendezési tárgyak és tűzifa égett. A püspökladányi hivatásos tűzoltók két vízsugárral avatkoztak be. A tűzben nem sérült senki.

Hajdúszoboszlón, az Isonzó utcában egy négyemeletes társasház második emeletén lévő lakásban élő idős emberhez vonult a mentőszolgálat, de nem tudtak bejutni. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók segítségét kérték, akik gépezetes tolólétrán át hatoltak be az ablakon keresztül a lakásba, majd kinyitva az ajtót, a mentőszolgálat munkatársait is beengedték. Az idős férfit kórházba szállították.

Tizenkét személyt állítottak elő

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában nem jutott a rendőrség tudomására személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset – közölte a rendőrség.

A szolgálatot ellátó állomány egy személyt fogott el, akit bűncselekmény elkövetésén értek tetten.

A rendőrök 12 személyt állítottak elő, közülük hetet bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés öt esetben történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában