Csalás

2021.07.20. 09:32

Közel kétmillió forintos kárt okozott egy berekböszörményi férfi

A gyanú szerint a 36 éves férfi több mázsa mezőgazdasági terményt vett át jogosulatlanul a volt munkáltatója nevében.

Forrás: police.hu

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság csalás bűntett miatt folytatott nyomozást azzal a férfival szemben, aki volt munkáltatóját, egy berettyóújfalui céget többször is megkárosított. A feljelentést még a 2020 novemberében tette meg a berettyóújfalui mezőgazdasági cég. A jegyzőkönyv szerint a 36 éves férfi volt munkáltatójára hivatkozva három hónap alatt összesen 11 alkalommal károsította meg őket – tudatta a rendőrség.

A rendőrök hamar beazonosították a feltételezett elkövetőt. A gyanú szerint a férfi korábban valóban a cég egyik partnerének dolgozott, de időközben megszűnt a munkaviszonya. Ő azonban kihasználta, hogy a volt munkaadója megbízásából korábban többször is járt a telephelyen. Az ott dolgozók így abban a tudatban voltak, hogy a partnerük megrendelésének tesznek eleget, ezért minden alkalommal felpakolták a teherautóra a férfi által kért mennyiségű terményt.

A berekböszörményi lakos november 17-én jelent meg újra a telephelyen, és ismét több mázsa terményt akart elszállítani. Nagy meglepetésére azonban a nyomozók még a helyszínen kérdőre vonták, majd elfogták és előállították a rendőrkapitányságra, ahol részletes beismerő vallomást tett. A rendőrök a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában