vádat emeltek

2021.07.10. 15:53

Életfogytiglant is kaphat a mezőpeterdi rablási kísérlet vádlottja

Téglával rakott hátizsákkal felfegyverkezve a dohányboltból akart pénzt és cigarettát szerezni a férfi.

Fotó: police.hu

A vádlott ellen a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség minősített ember­ölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat. A férfi a bűncselekmény elkövetését megelőzően nem sokkal külföldről költözött haza Magyarországra, és a szülei váncsodi házában élt. A férfi sem állandó munkahellyel, sem rendszeres jövedelemmel nem rendelkezett, italozó életmódot folytatott.

2020. március 24-én délután elhatározta, hogy pénzt és értéket szerez, ezért a náluk tartózkodó egyik rokona kerékpárjával elment Mezőpeterdre, és ott az egyik dohányboltot szemelte ki. A vádlott a lakóhelyén egy hátizsákba tégladarabokat tett, és azt is magával vitte. A férfi megvárta, amíg az üzletből kijött a vásárló, majd bement a dohányboltba, és cigarettát kért. A sértett megfordult, hogy a polcról levegye a dohányárut, ezt a helyzetet kihasználva a vádlott a tégladarabokkal teli hátizsákkal erősen megütötte a nő fejét, aki ettől a földre esett. A földön fekvő sértet fejét még több alkalommal erősen megütötte. A nő nem vesztette el az eszméletét, folyamatosan próbált védekezni, ezért a férfi a hátizsákot hátrahagyva pénz és cigaretta nélkül kiszaladt az üzletből, majd kerékpárral elmenekült Váncsod irányába.

A sértett a fején 8 napon belül gyógyuló sérülések keletkeztek, figyelemmel azonban az elkövetés eszközére, a bántalmazás intenzitására és a sérült testtájékra, reális esélye volt 8 napon túl gyógyuló, életveszélyes sérülés, illetve halálos eredmény kialakulásának is.

Többszörösen visszaeső

Az ügyben a nyomozást a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság folytatta le.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetését töltő, többszörös visszaeső vádlott ellen előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A főügyészség a vádiratban életfogytig tartó szabadságvesztés büntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában