Lezárt akta

2021.05.23. 09:41

Terjedelmes bűnlajstroma miatt nyomoztak egy nyírábrányi sofőrrel szemben

A férfi ittasan, jogosítvány nélkül, vezetéstől eltiltva, forgalomból kivont autóval hajtott neki egy kerítésnek.

Fotó: police.hu

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy férfivel szemben.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított személygépkocsijával a nyírábrányi Árpád utcában közlekedett 2020. december 12-én 16 óra körül, amikor lesodródott az úttestről és egy kerítésnek ütközött. A helyszínre érkező rendőrök alkoholszondát alkalmaztak a sofőrrel szemben, ami pozitív értéket jelzett. Az egyenruhások az ellenőrzés során azt is megállapították, hogy a férfinek soha nem volt jogosítványa, a Debreceni Járásbíróság 2019 júliusában 36 hónapra, míg a Nyírbátori Járásbíróság 2019 júniusában 26 hónapra eltiltotta a járművezetéstől – derül ki a police.hu közleményéből.

Bűnlajstoma azonban itt még nem ért véget, kiderült az is, hogy az általa vezetett autónak nincs kötelező felelősségbiztosítása és a forgalomból is ki van vonva. A rendőrök a 35 éves nyírábrányi lakost elfogták, majd előállították. A gyanúsított beismerő vallomást tett – fűzte hozzá a rendőrség.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a keletkezett iratokat megküldte az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában