Hárman támadtak a nénire

2021.05.13. 07:37

Nemsokára ítélkeznek a kegyetlen pocsaji gyilkosság ügyében

A védekezésre képtelen asszonynak az értékeit akarták megszerezni.

20210408 Berence Elkezdték a berzencei vár feltárását a somogyi régészek. A településen néhány napja láttak munkához a Rippl-Rónai Múzeum munkatársai, Már rábukkantak több falmaradványra és egy gyűrű és egy üvegpohár talpa is előkerült. Fotó: Lang Róbert lr Somogyi Hírlap

Fotó: illusztráció / MW-archív

Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős kora miatt korlátozottan képes személy elleni ember­ölés bűntettéről, valamint éjjel, csoportosan elkövetett magánlaksértés bűntettéről tárgyalt szerdán a Debreceni Ítélőtábla Balla Lajos vezette tanácsa. Az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék 2020 októberében a három vádlottat bűnösnek mondta ki a fentiek miatt, s B. Gy. elsőrendű és L. T. másodrendű vádlottat életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte, és 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. B. Gy. mint visszaeső és mint az ember­ölés társtettese leghamarabb 25 év, míg L. T. mint bűnsegéd 20 év múlva bocsátható feltételes szabadlábra.

A fiatalkorú. M. J. harmadrendű vádlottat a bíróság 14 év fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztéssel és 10 év közügyektől eltiltással sújtotta, a büntetése kétharmad részének letöltése után kerülhet feltételes szabadságra. Az ítélet ellen az ügyészség súlyosításért, a vádlottak és védőik enyhítésért fellebbeztek. Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint 2019 júliusában éjjel a három vádlott Pocsajon italozott. Miután mindent megittak, kitalálták, hogy az előző este megbeszélt bűncselekményt véghez kellene vinni.

Kegyetlenül bántalmazták

Az akkor 17 éves III. r. fiatalkorú fiú felvetette a társainak, hogy látott egy idős nőt, akinek aranygyűrűje van. A nő már elmúlt 90 éves, így azt gondolták, könnyű dolguk lesz. Éjfél után maszkot húztak, s a kerítésen beugrottak. Bent sehol nem találtak pénzt, aranyat. Úgy döntöttek, bemennek oda is, ahol a sértett tartózkodik, és elviszik azt a gyűrűjét. A sértett a zajra felkelt, és sikítva közelített feléjük. A fiatalkorú fiú 2-3 alkalommal a fején megütötte, s ettől a földre esett. Kutatás közben a fiatalkorú a sértettet megrugdosta a fején, a nyakára taposott, pénzt követelt. A fiú talált egy pénztárcát 1500 forinttal, az asszony ujjáról pedig lehúzott két aranygyűrűt. Mivel a sértett még életben volt, B. Gy. tovább bántalmazta az idős nőt. A 94 éves asszony még tudta értesíteni egy rokonát, ám a kórházban a szakszerű ellátás ellenére pár hét múlva meghalt.

A szerdai tárgyaláson szakértőket és tanúkat hallgattak meg, s az ügyészi perbeszéd is elhangzott. Ítélet 30 napon belül születik.

HBN

Borítókép: az áldozat gyűrűjére vetett szemet a rablóbanda (felvételünk illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában