beismerte tettét

2021.05.18. 09:11

Megtartotta a számlájára tévesen utalt pénzt a vádlott

A Debreceni Járási Ügyészség jogtalan elsajátítás vétsége miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki a bankszámlájára tévesen utalt összeget felvette és később sem adta vissza tulajdonosának.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A sértett 2019. szeptember 10-én egy számlát akart kiegyenlíteni, ezért készpénzátutalási megbízást adott a folyószámláját vezető pénzintézet részére. A megbízáson feltüntette a címzett cég nevét és adószámát is, azonban a bankszámlaszám megadásakor az utolsó számjegyet elírta. A tévedés miatt az átutalt több mint 144 ezer forint a vádlott bankszámlájára érkezett olvasható a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség közleményében.

A vádlott 2019. szeptember 11-én a számlájáról egy debreceni bankautomatából készpénzt vett ki. Még aznap lekérdezte a folyószámlája egyenlegét, ami alapján észlelte, hogy azon megjelent a fenti összeg. A nő ezt követően 2019. szeptember 13-án egy bankautomatából három tranzakcióval levette a folyószámlájára tévesen érkezett összeget és azt elköltötte. Ezzel a sértettnek több mint 144 ezer forint kárt okozott, ami nem térült meg. A Debreceni Rendőrkapitányság által lefolytatott nyomozás során a sértett kérte kárának megtérítését, polgári jogi igényt jelentett be.

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlottal szemben jogtalan elsajátítás vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban a járási ügyészség arra tett indítványt, hogy a járásbíróság a vádlottal szemben közérdekű munka büntetést szabjon ki és a sértett által előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában