Jó helyre került az elismerés

2021.05.04. 14:24

Megéri a hálás mosolyokért: mondja a konyári speciális mentők kitüntetettje

Barta Edina a Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület munkájának minden szegmenséből kiveszi a részét.

Fotó: Facebook / Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület

Különleges kitüntetésben részesült Barta Edina, a Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület munkatársa a magyar tűzoltók napja alkalmából. A konyári szervezet oszlopos tagjának a katasztrófavédelem területén végzett kiemelkedő önkéntes tevékenysége elismeréséül dr. Pintér Sándor belügyminiszer emlékérmet adományozott, amelyet Pintér Tamás tűzoltó ezredes, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese adott át május 3-án.

Fotó: Facebook / Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület

– Büszkeséggel tölt el, hogy 2019 után 2021-ben ismét érdemesnek tartja a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az egyesületünket az elismerés átadására – tette közzé Facebook-oldalán a Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület. – Büszkék vagyunk Barta Edina csapattársunkra, aki oroszlánrészt vállal az életmentésben, tűzoltásban, műszaki mentésben, ugyanakkor az adminisztrációs és logisztikai feladatokban is nagy segítség a csapatban – méltatták a kitüntetett kollégát.

– A Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület tagjai mind megérdemelnék ezt az elismerést – szögezte le portálunknak Barta Edina.

„Önkéntesen, szabad akaratunkból, szabadidőnket feláldozva vállaljuk ezt a nemes hivatást mások életének, javainak mentése céljából, miközben gyakran nekünk is nehéz.”

– Ugyanakkor fáradozásaink megtérülnek hálás mosolyok formájában, amelyeket akkor kapunk, ha egy-egy mentés során „visszaadjuk” valaki gyermekét, anyukáját, apukáját, szerettét, vagy megmentjük a házaikat a teljes pusztulástól. Ez a mosoly a mi fizetségünk, amiért érdemes csinálni – nyilatkozta az emlékérem büszke tulajdonosa. Ahogy azt az egyesület munkáját bemutató, korábbi cikkünkben megírtuk, a konyári önkéntesek szinte kivétel nélkül egyszerre több hivatást is űznek. Önkéntes munkájuk mellett ugyanis tűzoltókként, rendőrökként, mentősökként, katonaként is helyt kell állniuk. Ez alól Edina sem kivétel, ő a mentőegyesületben végzett tevékenységén kívül a Nemzeti Adó- és Vámhivatal határszolgálati vámügyintézőjeként dolgozik. – Két hivatással élni nem könnyű, sok lemondással jár, de megéri. Szeretném azt gondolni, hogy sok fiatalnak mutatunk példát. A mai világban rá kell jönnie az embereknek, hogy az összefogásnak milyen ereje van – hangsúlyozta. Hozzátette: – Köszönöm, hogy a Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület tagja lehetek, hiszen a csapat nélkül nem kaphattam volna meg ezt az elismerést!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában