Hírösszefoglaló

2021.05.15. 09:22

Kiürítették az iskolát a püspökladányi gázszivárgás miatt

Az ideiglenes evakuálás ezen kívül még tíz lakóházat érintett.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

Átvágtak egy hatvanhárom milliméter átmérőjű gázvezetéket pénteken délelőtt Püspökladányban, a Szondi utcában – számoltunk be korábban. A Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól megtudtuk, hogy a helyszínen távközlési kábelt fektettek, és a munkálatok közben történt a baleset. A városi tűzoltók száz méteres körzetben biztonsági zónát jelöltek ki. Az érintett területen tíz lakóházból, valamint egy iskolából kellett a gyerekeknek és a felnőtteknek az épületet ideiglenesen elhagyniuk. A gázszolgáltató kiszakaszolta a sérült részt. A helyreállítás ideje alatt, mely körülbelül négy órát vett igénybe, háromezer fogyasztónál szünetelt a szolgáltatás.

Az elmúlt 24 óra számokban

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt 24 órában 2 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek könnyű sérüléssel végződtek – adta hírül a police.hu.

A szolgálatot ellátó állomány 12 személyt fogott el, akik közül 7 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 3 személyt a velük szemben érvényben lévő körözés alapján, míg 2 külföldit az ország területén való jogellenes tartózkodás miatt.

A rendőrök 14 személyt állítottak elő, közülük 10 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 7 esetben történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában