Hírösszefoglaló

2021.05.28. 09:20

Hajnali riasztás: nagyobb volt a füstje, mint a lángja

A Füredi úton élők péntek reggel öt óra körül szirénázásra ébredhettek.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

Lángolt egy melléképület csütörtök kora este Berekböszörményben, a Köztársaság utcában. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltókat riasztották a helyszínre. A tüzet körbehatárolták három vízsugárral és kéziszerszámokkal, majd eloltották el a lángokat. A melléképület áramtalanítását a lakóépület elektromos rendszerének leválasztásával lehetett elvégezni, ezért a házban élők ideiglenesen rokonokhoz költöztek – tájékoztatta portálunkat a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Szirénázásra ébredhettek a Füredi úton élők péntek hajnalban, 5 óra 10 perc körül. Mint megtudtuk, a debreceni hivatásos tűzoltók öt autóval indultak Nyíradonyba, a Harangi Imre Rendezvénycsarnokhoz, ahol megszólalt a tűzjelző. A megyei szóvivő elmondta, ilyen riasztások esetén a nyíradonyi egységek mellett a debreceniek is ki szoktak vonulni. Azonban a megyeszékhely tűzoltói éppen elhagyták Debrecent, amikor a riadót lefújták, így a cívisvárosi egységek visszafordultak.

Az elmúlt 24 óra számokban

A rendőrök az elmúlt 24 órában 3 közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek Hajdú-Bihar megyében, amelyek közül 1 súlyos, míg 2 könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány 8 személyt fogott el, akik közül 3 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg 5 személyt a velük szemben érvényben lévő körözés alapján.

A rendőrök 15 személyt állítottak elő, közülük 8 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 7 esetben történt – összegezte közleményében a police.hu.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában