Ügyfélfogadás

2021.04.24. 11:44

Enyhítik a szigort a bíróságokon

Számos járványügyi intézkedés azonban továbbra is életben marad.

Budapest, 20210112 Ráckevei K. Zoltán és másik 19 falubeli állt bíróság elé, miután vasvillával úgy fejbe szúrták egy rivális család egyik tagját, hogy a férfi azóta nemcsak agysérülést szenvedett, hanem le is bénult. Fotó: Dombóvári Tamás (DT) Bors képen: a tárgyalást vezető bíró

Fotó: illusztráció / MW-archív

A veszélyhelyzet 2021. április 17. napján hatályba lépett enyhítése kapcsán a bíróságokon 2021. március 8. napjától bevezetett szigorított védekezés április 19. napján megszűnt. Ezáltal a szigorított védekezés alatt irányadó, a veszélyhelyzet során érvényesülő eltérő eljárási szabályokat 2021. április 20. napjától nem alkalmazzák a bíróságokon – tudatta a Debreceni Törvényszék.

Aszerint a jogi képviselő nélkül eljáró ügyfél által szóban újra előterjeszthető a kérelem az annak jegyzőkönyvbe foglalására meghatározott ügyfélfogadás (Ügyfélsegítő) keretében, valamint a bírósági kezelőirodákban a személyes ügyfélfogadás rendje a 2021. március 8. napja előtt meghatározott rendre áll vissza, így a bíróságok által elrendelt egyedi szabályok (előzetes regisztráció) szerint a beadványok a bírósági ke­zelőirodán újra személyesen beadhatók.

A szigorított védekezést követő, a polgári és közigazgatási peres eljárásokban alkalmazandó átmeneti szabályokról szóló részletes tájékoztató, kiegészítve a büntetőeljárásokra vonatkozó rendelkezésekkel, elérhető ezen a címen.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában