felhívás

2021.04.01. 16:54

A rendőrség idén is bízik a közlekedők józanságában, a felelős viselkedésükben

Az egyenruhások nagy hangsúlyt fektetnek a baleset-megőrzésre, a balesetek számának csökkentésére – éppen ezért megkerestük a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságot a húsvéti időszakkal kapcsolatban.

Fotó: illusztráció / police.hu

Ne felejtsük az övet húsvétkor sem!

A rendőrség a Naplóhoz eljuttatott közleményében hangsúlyozta: évtizedek óta megszokott az a gyakorlat, hogy húsvét idején a rendőrség az ittas járművezetők kiszűrésére koncentrál. Az elmúlt években az ittas járművezetők által okozott balesetek száma csökkent, ami azt mutatja, hogy a közlekedők többsége tisztában van az ittas vezetés kiemelt veszélyességével. A rendőrség idén is bízik a közlekedők józanságában, a felelős viselkedésükben.

Tilos az alkoholfogyasztás!

Rávilágított, még mindig sokan nem használják a biztonsági övet, ezért az ellenőrzések során erre is számítaniuk kell mind a sofőröknek, mind a járműben utazóknak. – Baleset-megelőzési szempontból kiemelt fontosságú a biztonsági öv használata. Jelentősége nem a baleset elkerülhetőségében, hanem a már bekövetkezett baleset következményeinek csökkentésében mutatkozik meg. Hatásmechanizmusa alapján egyrészt megvédi a vezetőt és az utasokat a „kirepüléstől”, másrészt csökkenti a jármű és tartozékai okozta sérüléseket. A biztonsági öv használata nem az Ön döntése, hanem kötelező. Indulás előtt kérjük, ne feledje: járművezetőként szeszes italt ne fogyasszon! Kapcsolja be biztonsági övét és hívja fel utastársai figyelmét is arra, hogy rögzítsék magukat! – áll a tájékoztatóban.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában