sziréna

2021.03.10. 10:18

Vádat emeltek a sofőr ellen, aki bedrogozva róhatta Debrecen utcáit

A rendőrök az egyik vasútállomáson igazoltatták.

A Debreceni Járási Ügyészség bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, akinek a szervezetében a vezetés során kábító hatású szer volt, majd a gépjárműben utast is szállított – közölte a megyei főügyészség.

A vádlott 2020. augusztus 3-án 19 óra körül az egyik hozzátartozója személygépkocsijával egy debreceni uszoda parkolójába ment, hogy ott egyik barátjával találkozzon – részletezik az eset körülményeit.

Mint írják, a férfi azonban a járművel való közlekedés megkezdését megelőzően a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt állt. Az uszoda parkolójában felvette barátját, akivel együtt az autóban kábító hatású anyagot tartalmazó cigarettát szívtak, majd ezután a vádlott ismételten vezetett, barátját az egyik debreceni vasútállomásra vitte.

A debreceni rendőrök a vasútállomásnál a vádlottat intézkedés alá vonták, majd előállították. Az előállítás alatt a tőle biztosított mintákból kimutatható volt, hogy a férfi szervezetében kábító hatású szer volt a vezetés időpontjában.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki, és meghatározott időre tiltsa el őt a közúti járművek vezetésétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában