megvan a szökés veszélye

2021.03.17. 07:33

Letartóztatták a Martinkán lebukott álrendőrt

A gyanúsított nem ismeretlen a valódi zsaruk előtt.

Fotó: police.hu

Rendőrnek adta ki magát egy nyírmártonfalvai férfi 2021. március 11-én, aki a Hajdúsámsonhoz tartozó Martinkán egy élelmiszerboltnál a maszkviselés szabályainak be nem tartása miatt bírságolást színlelt, mely során négyezer forintot vett át a sértettől. A férfi a hitelesség megtartása érdekében egy ál-rendőrigazolványt mutatott a nőnek, és még egy telefonbeszélgetést is eljátszott a „feletteseivel”. A Debreceni Járásbíróság elrendelte egy hónapra a gyanúsított letartóztatását. – A férfi esetében fennáll a veszélye annak, hogy elszökjön a hatóság elől, mivel az általa elkövetett bűncselekmény 2-8 évig történő szabadságvesztéssel jár – osztotta meg lapunkkal Dobó Dénes, a Debreceni Törvényszék szóvivője.

Fotó: police.hu

– A gyanúsított ellen jelenleg is csalás miatt büntetőeljárás van folyamatban rongálás bűntette miatt, amiért 1 év 2 hónap börtönbüntetést szabtak ki vele szemben. Ennek a végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztették. Az álrendőrségi bűncselekményét ennek hatálya alatt követte el – tette hozzá.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában