Kinőtték a régit

2021.02.05. 12:12

Új irodát kapott a megyei polgárőr szövetség

A jövőben ideális körülmények között tudják megtartani a vezetőségi üléseket, illetve találkozhatnak elöljáróikkal a hajdú-bihari polgárőrök.

Fotó: Kiss Annamarie

– Jó volt a régi helyiségünk a Megyeházán, a városközpontban voltunk, de mi tagadás, kinőttük. Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóságtól ajándékba kaptunk egy 36 négyzetméteres helyiséget a volt menekült tábor területén – mondta Boros Viktor, a Hajdú-Bihar Megyei Polgárőr Szövetség elnöke a pénteken megtartott ünnepélyes irodaavatón.

Boros Viktor | Fotó: Kiss Annamarie

Mint azt Kiss Attila, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság igazgatója köszöntőjében elmondta, szervezete stratégiai szövetségese a polgárőrségnek, az irodát a bajtársiasság és az együttműködés jegyében adták a civil szervezetnek. Az ünnepélyes szalagátvágás után Kiss Attila és Boros Viktor, a hajdú-bihari polgárőrök vezetője aláírta a két szervezet együttműködéséről szóló dokumentumot.

Kiss Attila | Fotó: Kiss Annamarie

Országosan is példaképek

– A polgárőrség a rendszerváltozásnak és a jogállamnak egy nagyon komoly terméke. Jelentős átadás ez, hiszen lényegesen jobb elhelyezési körülmények közé kerülhet a Hajdú-Bihar Megyei Polgárőr Szövetség vezetése. Megérdemlik a hajdú-bihariak, hogy olyan méltó körülmények között dolgozzanak, amely kifejezi azt a közösségi és közbiztonsági munkát, amit végeznek a megyében nap mint nap. A Hajdú-Bihar Megyei Polgárőr Szövetség korábban komoly pillére volt az országos szövetségnek, volt azonban benne egy kis vargabetű, de most visszatértek a korábbi útra, és ismét a legfontosabb szövetségese az országos szervezetnek – fogalmazott köszöntőjében Túrós András, aki számadatokkal is alátámasztotta a megye polgárőreinek múlt évi kimagasló teljesítményét.

Turós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke | Fotó: Kiss Annamarie

– Nagyra értékeli az országos szervezet Hajdú-Bihar 3 ezer 700 polgárőre teljesítményét. Szolnok megye után itt a legjobb a polgárőr lefedettség. Majdnem minden településen működik polgárőr szervezet, itt közelít a 90 százalékhoz. Közterületen eltöltött járőrszolgálat Hajdú-Biharban országosan a legjobb. Egy polgárőr évente itt több mint 200 órát teljesít, szemben az országos 149 órás átlaggal.

Kovács Zsolt

Az irodaátadáson készült további képeink:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában