Vádemelés

2020.12.08. 09:12

Főügyészség: eszméletlenre verte alkalmazottját egy állattartó telep tulajdonosa

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki haragjában vasvillával és puszta kézzel ütlegelte alkalmazottját – tájékoztatta portálunkat a főügyész.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A vádirat szerint a sértett a vádlott állattartó telepén dolgozott és munkájáért szállást, élelmet, valamint minimális pénzt kapott. 2016. június 7-én 22 óra körül a vádlott a telepen ellenőrizte a sértettet, akinek a munkájával nem volt megelégedve, illetve a férfi ittas is volt. Emiatt a vádlott és a sértett között szóváltás és vita alakult ki, amelynek során a vádlott felvett egy vasvillát és annak ágaival meg akarta ütni az alkalmazottját. A férfi megpróbálta kivédeni az ütést, ennek ellenére a vasvilla felsértette az arcát. A bántalmazás következtében a sértettnek eltört az egyik alkarja, illetve az arcán és a kezén könnyebben megsérült.

2020 nyarán a sértett újra a vádlottnál dolgozott állatgondozóként. Július 29-én, dél körüli időben a vádlott a lakrészében ellenőrizte a sértettet, aki ekkor az ágyon feküdt. A vádlott számonkérte őt azért, mert a telepen elpusztult egy állat, továbbá kifogásolta a férfi munkavégzését. Ezután eldurvult a vita közöttük, a vádlott rendkívül indulatos lett, majd ezt követően nagy erejű ökölcsapásokat mért az ágyon fekvő férfi fejére, aki elvesztette az eszméletét. A sértett további bántalmazását a lakrészbe belépő egyik alkalmazott akadályozta meg – részletezi a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség közleménye.

A sértett a fejét ért számos, nagy erejű ütés következtében életveszélyes állapotba került.

Az ügyben a nyomozást a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság folytatta le.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a szabadlábon védekező vádlott ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A vádiratban a vádlottal szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta. A főügyészség a büntetés konkrét mértékére vonatkozóan is indítványt tett arra az esetre, ha a vádlott a törvényszék előkészítő ülésén a bűncselekmények elkövetését beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában