sziréna

2020.11.02. 21:46

Poroszlay úti gyilkosság: hetente jár Debrecenbe az ügyet megkapó alezredes

Troják Krisztián ezzel az bűnténnyel kel és fekszik: a megdöbbentő emberölésről most a Zsaru Magazinnak beszélt.

Troják Krisztián | Fotó: Béres Attila / Zsaru Magazin

2014. július 21-én Debrecenben, a Poroszlay út egyik emeleti lakásában eddig ismeretlen elkövető végzett egy 22 éves fiatalemberrel. Az áldozatot, aki a nyomozás adatai szerint könnyű drogokat árult az ismerőseinek, egy eszközzel verték halálra. A tanúk szerint a kifejezetten népszerű, jóindulatú fiatalembert leginkább gördeszkával látták – olvasható a Zsaru Magazin napokban megjelent cikkében, melyet a police.hu-ra is feltöltöttek.

Az eset golfütős gyilkosságként került be a köztudatba.

A megrázó bűnténnyel annak idején portálunk is többször foglalkozott, legutóbb épp az ötéves évfordulón olvashattak róla.

– Tudom, hogy baseballütő és golfütő is megjelent a gyilkosság eszközeként a sajtóban. Én a nyomozás érdekére tekintettel nem szeretnék ezzel kapcsolatban nyilatkozni – mondta a rendőrségi lapnak Troják Krisztián alezredes, a Készenléti Rendőrség kiemelt ügyeket felderítő főosztály kiemelt főelőadója, aki heti rendszerességgel jár Debrecenbe az ügy kapcsán. – Ezt a nyomozást a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság folytatta, és felfüggesztette, mert ismeretlen maradt az elkövető személye. Tavaly januárban került hozzánk az ügy, én vagyok az előadója, így rendszeresen járok Debrecenbe.

„Ami a helyzetet bonyolítja, hogy a sértettnek kiterjedt kapcsolatrendszere volt. Feljártak hozzá nagyon sokan: barátok, meg fogyasztók, akik marihuánát vásároltak tőle, ennek ellenére még a mai napig ismeretlen tettes ellen folytatjuk az eljárást”

- tette hozzá.

Troják Krisztián | Fotó: Béres Attila / Zsaru Magazin

Mint a Zsaru írja, az alezredes szerint a rendőrök nagy esélyét látják annak, hogy egy fiatal férfi elkövetőt kell keresniük. A cikkből kiderül, Troják Krisztián most ezzel az üggyel kel és fekszik: sorra felkeresi a megölt fiatalember ismerőseit, rendszeresen DNS-mintát is vesz a tanúktól. Biztos benne, hogy a tettes kifejezetten erős személyiség, aki vagy nem beszélt senkinek a gyilkosságról, vagy egy olyan embernek adta ki, hogy mit tett, aki érzelmileg nagyon közel áll hozzá.

A beszélgetést – melyben az alezredes korábbi ügyeiről is nyilatkozik – teljes terjedelmében itt lehet elolvasni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában