ügyeleti hírek

2020.10.05. 09:54

Több helyen is dőltek a fák, szakadtak az ágak

Nem telt eseménytelenül a vasárnak, számtalan alkalommal vonultak a hatóságok.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Összehordott szemét égett a debreceni Vákáncsos utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet. Ezen felül is több helyre vonultak a debreceni tűzoltók. Egy platánfa egyik ága hasadt le a Szabó Kálmán utcában, az ág a közúti forgalmat veszélyeztette. A Lónyay utcában egy tizenöt méteres fűzfa dőlt egy nyírfára. A fák egy lakóházat veszélyeztettek. A Csónak utcában pedig egy telefonoszlopra dőlt egy fa. Az Egyletkert és a Békány utca kereszteződésében a gyalogos forgalmat veszélyeztette egy meghasadt akácfa. A debreceni hivatásos tűzoltók minden esetben motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

Hajdúsámson külterületén egy fa az úttestre dőlt vasárnap délután. A nyíradonyi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik motoros láncfűrésszel kivágták a fát.

Egyeken, a Petőfi utcában egy nagyméretű akácfa oldalága lehasadt és háztetőre esett. Az egyeki önkormányzati tűzoltók létrán át fűrésszel eltávolították az ágat.

Püspökladány külterületén vasárnap délután trágya füstölt. A püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be – összegezte a történteket a katasztrófavédelem.

Több embert is elfogtak

A rendőrség tájékoztatása szerint a Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, ami könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány 14 személyt fogott el, akik közül nyolc főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, három személyt pedig a velük szemben érvényben lévő körözés alapján, míg három külföldit az ország területén való jogellenes tartózkodás miatt.

A rendőrök öt személyt állítottak elő, közülük egy főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés hét esetben történt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában