Veszélyes helyzet az IC-n

2020.09.17. 11:14

Pénzbüntetésre ítéltek egy férfit, aki betontömböt helyezhetett a vonat elé

Szerdán hirdettek határozatot annak a 27 éves férfinak az ügyében, aki betontömböt tett a sínpályára egy InterCity vonat elé – közölte a Debreceni Törvényszék.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A Debreceni Járásbíróság közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt mondta ki bűnösnek a vádlottat, ezért őt 392 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, illetve kötelezte közel 78 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott egyik gyermekkorú ismerősével 2018. július 20-án 18 óra 45 perc körül Debrecenben, a Kassai út mellett található 100-as számú nyílt vasúti pályatest mellett sétált. Ebben az időben közlekedett Nyíregyháza felől Debrecen irányába egy InterCity vonat, amelyen a mozdonyvezetőn és a vonatkísérőn kívül 120 utas tartózkodott. A vádlott ekkor egy 40x40 centiméteres betontömböt helyezett a sínpályára az ott közlekedő vonat elé. Ezt észelve a mozdonyvezető a 100 km/h-val közlekedő vonat sebességét 76 km/h-ra csökkentve fékezett, az ütközést azonban már nem tudta elkerülni, a mozdony kiütötte a betontömböt a sínekről. Az eset során a mozdonyban anyagi kár keletkezett, személyi sérülés nem történt. A vádlott magatartásával a vasúti közlekedés biztonságát veszélyeztette, a bűncselekményben a gyermekkorú nem vett részt – olvasható a Debreceni Törvényszék honlapján.

A bíróság döntése nem jogerős, az ügyész három nap gondolkodási időt tartott fenn, míg a vádlott az ítéletet tudomásul vette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában