Vádemelés

2020.09.15. 08:35

Az ágya mellől is loptak egy idős asszonytól

Kifosztás bűntette és más bűncselekmény miatt emeltek vádat három férfival szemben, akik értékeket loptak el egy házában alvó idős asszonytól.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A vádirat szerint a három vádlott ismerte a Hajdúhadházon egyedül élő, 71 éves sértettet. A csoport elhatározta, hogy bemennek az idős asszony házába, és onnan különböző értékeket lopnak el. A vádlottak 2020. április 28-án a hajnali órákban megjelentek a sértett házánál, és a nyitott kapun, illetve ajtón keresztül bementek az épületbe, majd a folyosón lévő hűtőből nagyobb mennyiségű élelmiszert vettek ki. Ezután behatoltak az asszony szobájába, ahonnan több zacskó élelmiszert és egy mikrohullámú sütőt is elmozdítottak. A sértett azonban felébredt a vádlottak mozgására, majd észrevette, hogy a ház ajtaja nyitva van, ezért kiabálni kezdett. Ezt észlelve a tolvajok hátrahagyták a mikrohullámú sütőt, és a többi lopott tárggyal együtt elmenekültek a helyszínről – írja közleményében a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

A vádlottak több mint 14 ezer forint kárt okoztak, melyet az egyik vádlott testvére kifizetett az asszonynak.

Az eljárás során a sértett magánindítványt terjesztett elő, amelyben kérte az elkövetők felelősségre vonását magánlaksértés miatt is.

A Debreceni Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben csoportosan elkövetett kifosztás bűntette és éjjel, csoportosan elkövetett magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A vádiratban a járási ügyészség a vádlottakkal szemben fegyház-, illetőleg börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabására tett indítványt. A járási ügyészség a vádiratban a büntetés konkrét mértékére is indítványt tett arra az esetre, ha a vádlottak a járásbíróság előkészítő ülésén a terhükre rótt bűncselekmények elkövetését beismerik, és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában