figyelmetlenségből történhetett

2020.07.27. 09:39

Vasúti baleset: pénzbüntetésre számíthat a vádlott sofőr, a jogosítványát is elvehetik

A Debreceni Járási Ügyészség vasúti közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki a vád szerint Derecske közelében a tilos jelzés ellenére vasúti átjáróba hajtott.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A vádlott 2020. május 8. napján 15 óra 30 perc körül közlekedett autójával Konyár felől Derecske irányába. Az út során kedvező látási viszonyok voltak, a vádlott pedig több, mint 20 éve rendelkezik vezetői engedéllyel.

Amikor a nő egy Derecske közelében lévő vasúti átjáróhoz ért, figyelmetlensége miatt a fénysorompó tilos jelzése ellenére behajtott az átjáróba, ahol összeütközött a Derecske felől Konyár irányába közlekedő motorvonattal – olvasható a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség tájékoztatásában.

Az ütközés következtében az átjárót biztosító sorompó berendezés olyan mértékben megrongálódott, hogy azt teljesen ki kellett cserélni, addig viszont, sorompó hiányában az átjáró is balesetveszélyes volt.

A baleset következtében a vádlott nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett, a vasúti átjáró berendezésében pedig több mint három millió forint kár keletkezett.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlottal szemben vasúti közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban az ügyészség azt indítványozta, hogy a járásbíróság az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki és tiltsa el a közúti járművek vezetésétől.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában