Videóval

2020.06.12. 10:38

Gyorshajtásért állították meg, de kiderült, hogy ivott is

Mintegy 40 km/órával lépte túl a sebességhatárt egy sofőr Debrecen külterületén, ezért a rendőrök megállították.

Fotó: police.hu

A rendőrség nyomatékosan felhívja a közlekedők figyelmét, hogy az utak biztonságáért, a balesetek elkerüléséért a legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek azzal, hogy a szabályokat betartva vesznek részt a közúti közlekedésben.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztály munkatársai június 9-én 8 óra 30 perc körül sebességellenőrzést végeztek Debrecen külterületén, a 354-es számú úton. Egy személyautó a megengedett 90 km/óra helyett 131 km/órával közlekedett, ezért a rendőrök megállították. Igazoltatták a járművet vezető férfit, majd tájékoztatták, hogy a sebességtúllépése miatt közigazgatási bírságot szabnak ki vele szemben. Az ellenőrzés során az egyenruhások alkoholszondát is alkalmaztak a geszterédi lakossal szemben, ami pozitív értéket mutatott, ezért további mintavétel céljából előállították a rendőrkapitányságra – tette közzé a police.hu.

A balesetek többségének hátterében súlyos szabályszegés áll, de néha egy kisebb hiba is elég ahhoz, hogy tragédia történjen. Mind a gyorshajtás, mind az ittas vezetés (külön-külön is) veszélyezteti a közlekedés többi résztvevőjét – hangsúlyozza közleményében a rendőrség.

A gyorshajtás a közúti balesetek bekövetkezésének egyik legfőbb oka.

Sebesség túllépése esetén sokszorosára nő a fékút, és a vezető nem ura többé a járművének. A gyorshajtó járművezető felelőtlen magatartásával ráadásul nem csak a saját, de mások testi épségét is veszélyezteti.

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, vezetése megkezdése előtt és alatt egyaránt.

Soha ne üljön ittasan autóba, illetve olyan járműbe se, amit láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének se, hogy ittas állapotban vezessen!

Az, hogy az emberi szervezetből mennyi idő alatt ürül ki az elfogyasztott alkoholmennyiség, több tényezőtől is függ, így nehéz kiszámítani. A rendőrség kéri a járművezetőket, hogy a balesetek megelőzése érdekében ne kockáztassanak! Ne veszélyeztessék a saját maguk, illetve utasaik és a többi közlekedő biztonságát, testi épségét!

….hogy mindenki hazaérjen!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában