Ügyeleti hírek

2020.04.28. 11:02

Szélvihar tépte fák és bajba jutott kutya miatt riasztottak

Fák dőltek meg, ágak hasadtak le: több helyen felbőgtek a láncfűrészek.

Fotó: Napló-archív

Megdőlt egy húsz méteres platánfa hétfő reggel Debrecenben, a Lázár utcában. A helyszínre vonuló tűzoltó egység gépezetes tolólétrán át motoros láncfűrésszel kivágta a fát.

Letört, majd fennakadt a magasban egy faág szintén Debrecenben, a Bekecs utcában. Az ág veszélyeztette a forgalmat, ezért ezt is eltávolították a tűzoltók.

Járdára borult egy magas fa hétfő délután a Petőfi téren, ahol a cívisvárosi tűzoltók kézi erővel avatkoztak be.

Elkorhadt egy nyolc méteres juharfa, amely veszélyt jelentett a gyalogos forgalomra a cívisvárosi Akadémia utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel kivágták a fát.

Betonelem alá szorult egy kutya hétfő délben egy püspökladányi, Karcagi utcai család ház udvarán. Az állatot a város hivatásos tűzoltói kézi erővel szabadították ki.

Két és fél hektáros területen égett a nádas és az aljnövényzet hétfő délután Hajdúszovát külterületén. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Égett a gaz Hajdúhadház külterületén, a vasúti sínek mellett. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Tedej közelében is tűz volt, ott száz négyzetméteren lángolt az avar. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fojtották el a tüzet – tájékoztatta lapunkat a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Az elmúlt 24 óra számokban

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában nem jutott a rendőrség tudomására személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset – írja a police.hu.

A szolgálatot ellátó állomány 4 személyt fogott el, ebből 3 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 1 személyt pedig a vele szemben érvényben lévő körözés alapján.

A rendőrök 11 személyt állítottak elő, ebből 9 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 4 esetben történt.

A kijárási korlátozásról szóló 71/2020. (III. 27.) Kormányrendeletben szereplő korlátozó intézkedések megszegése miatt 2020. március 28. 0 óra és 2020. április 27. 24 óra közötti időszakban Hajdú-Bihar megyében a rendőrök összesen 319 alkalommal éltek a figyelmeztetés lehetőségével, 464 fővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, és 506 szabálysértési feljelentést tettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában