segítik a szolgálatot

2020.03.05. 15:23

Plusz támogatásként technikai eszközöket kapnak a polgárőrök

Digitális éjjellátó készülékekkel segítik a polgárőrök munkáját.

Fotó: Napló-archívum

A Hajdú-Bihar Megyei Polgárőr Szövetség elnöksége legutóbbi ülésén arról döntött, hogy a migrációval leginkább érintett települések polgárőr egyesületeinek plusz támogatásként technikai eszközöket vásárol. Ez a szövetségnél már lassan hagyomány lesz, hiszen 2018-ban és 2019-ben kerékpárok és fedélzeti autóskamerák vásárlásával segítették a megye egyesületeit. A most beszerzésre kerülő digitális éjjellátó készülékeket Biharkeresztes, Pocsaj, Bagamér, Kismarja, Létavértes és Nyírábrány polgárőr egyesületei kapják.

A készülékek nagy segítséget jelentenek az éjjel végzett önálló, illetve a határrendészekkel közös szolgálatok alatt. Használatukkal hamarabb észlelhetik az esetleges határsértőket, migránsokat. A szövetség tervei között szerepel a későbbiekben az egyesületek részére további technikai eszközök beszerzése is – tájékoztatta a Naplót Boros Viktor, a Hajdú-Bihar Megyei Polgárőr Szövetség elnöke.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában