Sziréna

2020.03.31. 09:56

Megszűnt az eljárás az élettársa bántalmazásával vádolt férfi ellen

Megszűnt az eljárás azzal a férfival szemben, aki bántalmazta élettársát, miután a Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség közvetítői eljárás során eredményes megállapodást kötött vele – tájékoztatott a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A gyanúsított ellen azért indult büntetőeljárás, mert 2019. július 20-án a hajnali órákban bántalmazta az élettársát egy hajdúszoboszlói vendégházban. A férfi és a nő között előbb szóváltás alakult ki, majd a gyanúsított a jobb szeménél megütötte a sértettet – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

A nő nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérülést szenvedett, azonban a sérült testtájékra és az elkövetés módjára tekintve a férfi szándéka súlyosabb, nyolc napon túl gyógyuló sérülés okozására irányult, így tette súlyos testi sértés bűntette kísérletének megállapítására alkalmas – olvasható a közleményben.

A gyanúsított a nyomozás során beismerte tettét, majd a Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség az érintettek indítványára az eljárást hat hónap időtartamra felfüggesztette, és az ügyet közvetítői eljárásra utalta. Az illetékes kormányhivatal előtt a gyanúsított és a sértett a bűncselekmény következményeinek jóvátételére irányuló megállapodást kötött, így a közvetítői eljárás eredménnyel zárult.

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség a férfi ellen indult eljárást megszüntette, mivel a büntethetősége tevékeny megbánás folytán megszűnt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában