ügyeleti hírek

2020.02.25. 08:57

Lángok csaptak fel megyeszerte

Több helyen avar- és nádastüzek miatt vonultak a tűzoltók, emellett rendőri intézkedésekre is sor került az elmúlt 24 órában.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Délelőtt Debrecenben Ondód bevezető szakaszán egy nagyméretű fa villanyvezetékre dőlt. A debreceni Lóskúti úton is veszélyesen megdőlt egy fa, lakóházat veszélyeztetett. A tűzoltó gépezetes tolólétrán avatkoztak be motoros láncfűrésszel.

Ötszáz négyzetméteren a száraz avar égett Berettyóújfaluban, a Kádár Vitéz utcában. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat.

Délután Földes és Hajdúszovát között a nádas égett. A püspökladányi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és egy vízsugárral fékezték meg a tüzet.

Derecske és Konyár között a száraz avar éget ötszáz négyzetméteren, a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat.

Tetétlen külterületén egy hektáros területen foltokban égett a nádas. A püspökladányi hivatásos tűzoltó két vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Kora este Hajdúszoboszlón, a Hősök terén egy reklámfelirat egyik világító betűje gyulladt ki. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet – tájékoztatott a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt 24 órában 1 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, ami könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány 6 személyt fogott el, akik közül 4 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten,2 személyt pedig a velük szemben érvényben lévő körözés alapján.

A rendőrök 22 személyt állítottak elő, közülük 7 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 10 esetben történt – olvasható a police.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában