ügyeleti hírek

2020.01.19. 11:25

Leszakadt ágak, tüzek miatt vonultak a tűzoltók szombaton

Útakadályokhoz, ételleégések okozta tüzekhez riasztották a megyei tűzoltókat, a rendőrség is több helyen intézkedett.

Fotó: Kovács Péter

Szombaton több leszakadt faághoz és kidőlt fához vonultak a Hajdú-Bihar megyei tűzoltók. Balmazújváros közelében, Kabán, a 4-es számú főúton, Berettyóújfalu és Bakonszeg között, Debrecen és Hajdúdorog külterületén, Püspökladányban és Hajdúszoboszlón is a közúti forgalmat veszélyeztették a fák, faágak. Debrecennél egy leszakadt faágnak ütközött egy autó, a vezető nem sérült meg, a tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be, ahogy a többi helyszínen is. A hivatásos és önkormányzati tűzoltók mellett a kabai önkéntesek is több káresetet felszámoltak.

Szombat délelőtt száz köbméter szalma égett Hajdúböszörményben, a Nagy-Bocskai szőlőben. A hajdúböszörményi és a debreceni hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották a tüzet, munkájukat egy erőgép is segítette.

Balmazújvároson, a Dózsa György utcában egy harmadik emeleti lakás egyik ablaka lazult meg és a járókelőket veszélyeztette. A balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók a meglazult üveget kézi erővel távolították el.

Szombat délután Debrecenben, a Csemete utcában egy tízemeletes társasház második emeletén ételleégés történt. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói a hatékony átszellőztetést végezték el.

Berettyóújfaluban, a József Attila lakótelepen egy negyedik emeleti lakásban is leégett az ételt. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók kiérkezésre az ott lévő a tüzet eloltotta, a tűzoltók a szellőztetést végezték el.

Késő délután Hajdúböszörményben, az Arad utcában egy családi ház szobájában keletkezett tűz. A tűz átterjedt ágyra, függönyre, berendezési tárgyakra és az egész ház füsttel telítődött. A hajdúböszörményi és a debreceni hivatásos tűzoltók átvizsgálták az épületet és átszellőztették a házat. A mentőszolgálat két embert kórházba szállított – tájékoztatott Papp-Kunkli Nóra tűzoltó hadnagy.

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt 24 órában 2 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek könnyű sérüléssel végződtek. A szolgálatot ellátó állomány 2 személyt fogott el, akiket bűncselekmény elkövetésén értek tetten. A rendőrök 7 személyt állítottak elő, közülük 2 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 7 esetben történt – olvasható a police.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában