elismerés

2019.12.14. 15:03

Családbarát Hely Tanúsító Védjegyet kapott a Debreceni Törvényszék is

Öt bíróság vehette át a Családbarát Hely Tanúsító Védjegy bronz fokozatát az első alkalommal meghirdetett pályázaton. Az elsők között a Fővárosi, a Budapest Környéki, a Debreceni, a Szekszárdi és a Szombathelyi Törvényszék kapta meg az elismerést, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyik háttérintézmény hívott életre.

A védjegy odaítélését egy összetett auditálási folyamat előzte meg. A védjegy birtokosai a tanúsításnak köszönhetően hiteles és minőségi értékeléssel rendelkeznek családbarát működésükről. A védjegynek három fokozata van, idén azonban csak a bronzfokozatra lehetett pályázni. Később, a védjegy egy éves használatát követően nyílik lehetőség feljebb lépni az ezüst-, illetve aranyfokozatra – olvasható a Debreceni Törvényszék közleményében.

A Családbarát Hely Tanúsító Védjegy átadó gáláján Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára azt hangsúlyozta, hogy a nemes célok eléréséhez sokszor apró lépések is elegendők. Hozzátette: a munkahelyek kiemelt fontosságúak, hiszen a hivatás minden ember életében meghatározó. Novák Katalin szerint éppen ezért szükségesek olyan intézmények, amelyekben nem csak érvényesül, hanem fő szerephez jut a családbarát szemléletmód, gondolkodás és mentalitás.

Ahhoz, hogy egy szervezet kiérdemelje az elismerést számos követelménynek kell megfelelnie. Az irányítóknak nem elég csak a kisgyermekes családokra gondolniuk, hanem minden dolgozó számára olyan munkakörnyezetet kell biztosítaniuk, amely támogatja a kiegyensúlyozott magánélet megteremtését. Ezeknek az elvárásoknak idén 150 mikro-, kis-, közép-, és nagyvállalat, illetve közintézmény tett eleget.

Minden szervezetben kiemelt figyelem irányul a foglalkoztatás módjára, a családbarát attitűdökre, juttatásokra, a szervezeti szolgáltatásokra, a családi események támogatására, a szervezeti közösségépítésre, a fizikális és mentális egészség támogatására, illetve vállalati események és rendezvények szervezésére.

A védjegy első viselőinek tevékenységét gondos figyelemmel kíséri majd a jövőben a tanúsítvány kibocsátója és a fejlődést mérlegelve bírálják el további pályázataikat. Ennek hátterében a program megalkotóinak hitvallása áll, amely szerint maguk az intézkedések a dolgozóknak szólnak, a védjegy viszont a résztvevőknek biztosít külső tükröt, biztosítva ezzel a folyamatos fejlődés és a példamutató tevékenység megteremtésének lehetőségét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában