megtérítené a kárt

2019.11.19. 09:42

Elkerülheti a bírói felelősségre vonást az újtikosi féltékeny férfi

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség magánlaksértés bűntette és más bűncselekmények miatt ellene indított büntetőeljárást hat hónapra felfüggesztette és az ügyet közvetítői eljárásra utalta.

Fotó: Illusztráció, Shutterstock

A gyanúsított és élettársa között a kapcsolat megszakadt, a férfi nem tudta elfogadni a nő újabb élettársi viszonyát, ezért 2019. május 27-én éjfél körüli időben megjelent az asszony új élettársa újtikosi házánál. A hiányos kerítésen át bement az udvarra, majd a ház bejárati ajtaját berúgta és ott az asszonyt kereste.

A nő és új élettársa, a sértett felszólították a gyanúsítottat, hogy hagyja el a házat, azonban a féltékeny férfi ennek nem tett eleget. A gyanúsított és a sértett között szóváltás alakult ki, majd a gyanúsított tenyérrel hirtelen arcul ütötte volt élettársát. Az asszony új élettársa emiatt dulakodni kezdett a gyanúsítottal, őt erőfölénye folytán a földre vitte, majd a gyanúsított eltávozott a házból – derül ki a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség közleményéből.

Rövid idő elteltével azonban a féltékeny férfi egy baseball ütővel ment vissza a házhoz és a sértett udvaron álló két személygépkocsijának ablakait és szélvédőit beütötte, továbbá két visszapillantó tükröt is letört. A sértett ezt észlelve felszólította a gyanúsítottat, hogy hagyja abba a rongálást, azonban a gyanúsított a baseball ütővel rá akart támadni a sértettre, aki védekezésül egy virágcserepet dobott felé. Ezután a gyanúsított eltávozott a helyszínről.

A sértettnek a dulakodás során 8 napon belül gyógyuló, többszörös horzsolásos sérülése keletkezett, a könnyű testi sértés vétsége és a magánlaksértés bűntette miatt a nyomozás során joghatályos magánindítványt terjesztett elő, kérte a gyanúsított büntetőjogi felelősségre vonását.

A gyanúsított a bejárati ajtó, valamint a személygépkocsik megrongálásával 208 ezer forint kárt okozott, amely nem térült meg.

A féltékeny férfi cselekményével magánlaksértés bűntettét, rongálás vétségét és könnyű testi sértés vétségét valósította meg, a nyomozás során tettét beismerte és kérte az eljárás felfüggesztését, továbbá az ügy közvetítői eljárásra utalását, amelyhez a sértett is hozzájárult.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a törvényi feltételek vizsgálatát követően határozattal rendelkezett a büntetőeljárás hat hónapra történő felfüggesztése iránt és az ügyet közvetítői eljárásra utalta.

Amennyiben a közvetítői eljárás eredménnyel zárul, megtörténik a bűncselekményekkel okozott károk jóvátétele, a járási ügyészség a gyanúsított ellen indított büntetőeljárást meg fogja szüntetni – áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában