Legyen hó!

2024.01.19. 10:51

Karácsonyra vártuk, de ideért: városszerte szakad a hó Debrecenben – fotókkal, videóval

A havazás mellett a munkagépek is megindultak.

Haon.hu

A pénteki havazás Debrecenben, a Nagytemplom panorámajárdájáról fotózva

Forrás: Molnár Péter

Kinek bosszúságot, kinek gyermeki örömöt okoz, péntek délelőtt megérkezett az erőteljes havazás Hajdú-Biharba is. Tagadhatatlan, a látvány káprázatos, a talpunk alatt ropogó hó öröme utánozhatatlan, de a csúszós járdák és a közúti közlekedés szempontjából problémát jelenthet a hóesés.

havazás Debrecen
Forrás: Molnár Péter

Az AKSD Városgazdálkodási Kft. munkatársai néhány perccel reggel 9 óra előtt jelentették Debrecen önkormányzatának illetékesei felé, hogy nulla fokos hőmérséklet mellett enyhe havazás, síkosság, 0 és 1 centiméteres hó észlelhető az egész város területén.

Erről a szolgáltató számolt be a honlapján, a Téli jelentések menüpontban. Hozzáteszik, az önkormányzat azonnali síkosság mentesítést rendelt el só és homok keverékével. Az AKSD tájékoztatása alapján a feladatot nyolc munkagép bevetésével látják el.

A Hungaromet aktuális veszélyjelzése alapján délutánig többfelé várható havazás, később fokozatosan csökken a csapadék. Mint írják, az ország nagyobb részén inkább csak 2-3 centiméteres vékony hóréteg képződhet, de a déli tájakon, a Duna-Tisza közén kialakuló összeáramlás mentén, valamint a keleti határ közelében helyenként 3-7 centiméteres hó is hullhat.

havazás Debrecen
Forrás: Molnár Péter

A korábbi órákban a meteorológiai szolgáltató honlapján figyelmeztetést adtak ki Hajdú-Biharra is a havazás miatt, ezt azonban később megszüntették.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!