Időjárás

2023.07.13. 20:07

Kiadta a riasztást a meteorológiai szolgálat, ez várhat Hajdú-Biharra

Jön az utánpótlás a délelőtti zuhé után?

Haon.hu

Forrás: Napló-archív

Van esély rá, hogy a délelőtti órák után este is viharok csapnak le Hajdú-Biharra, az Országos Meteorológiai Szolgálat ugyanis elsőfokú riasztásokat adott ki a vármegye egyes részeire. Valamivel 20 óra előtt így nézett ki a radarkép.

radarkép
Forrás: met.hu

Figyelmeztető előrejelzésükben azt írták, hogy az esti órákban főként a déli megyékben és az Alföldön, valamint az északkeleti határnál várhatók zivatarok. Heves zivatarok, szupercellák főként a déli határ térségében fordulhatnak elő.

A késő esti órákban délnyugat felől újabb, akár heves zivatarok érhetik el a déli megyéket, amelyek fokozatosan kelet felé helyeződnek át, majd várhatóan péntek hajnalra keleten is megszűnik a zivatartevékenység.

A legintenzívebb cellák környezetében nagyméretű jég (néhol >5 cm átmérőjű), szélvihar (80-100 km/h, helyenként >100-110 km/h), illetve felhőszakadás (~20-40, néhol >50 mm-t meghaladó csapadékmennyiség) is lehetséges.

Hajdú-Biharra korábban zivatarveszély miatt másod-, felhőszakadás veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki csütörtökre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!